# Ska man försöka avskaffa könet med ”hen”?!

–     1. Nej, hen är inte ute efter att avskaffa könen. De är där vare sig vi vill eller inte. Hen är ett ord och har ingenting med könsorgan, könshormoner eller kromosomer att göra. Du får behålla dina könsorgan, jag lovar!

–       2. Hen påverkar inte heller din könsroll i första taget. Personligen tror jag att många människors uppfattning om sig själv och sin roll kommer att påverkas men det finns inget tvång i att ändra något om sig själv bara för att ett ord kommer med i ordboken.

–       3. Det är snarare så att hen välkomnar fler könsroller än bara två, och det är långt ifrån alla som är bekväma med att bara ha två könsfack att välja mellan. Jag är en av dem som är obekväm med det.

Annonser

3 thoughts on “# Ska man försöka avskaffa könet med ”hen”?!

  1. Ping: # Vad är det för fel på att vara pojke eller flicka, man eller kvinna? | Hen – det provocerande pronomet

  2. jag tycker det är löjligt, man föds med antingen ett manligt eller kvinnligt kön och kallas sedan man eller kvinna beroende på vilket man har, svårare än så är det inte. Jag förstår om man faktiskt skulle födas med två olika kön men nu är de så att de som faktiskt vill bli kallade hen eller inte ”vet” vilket kön de tillhör inte föddes med två kön så att ha det som argument håller inte. Ni är bara förvirrade. Om det är jämställdhet du söker så är nog inte det bästa att ta bort eller ändra på de biologisk kön som redan finns, utan jobba istället emot det som man annars i vardagen brukar definiera att t.ex. en kvinna ska ha på sig osv. För detta med könen är bara helt seriöst löjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s